пʼятниця, 01 червня 2007 08:12

В римському повітрі виявили марихуану та кокаїн

Італійські учені виявили в римському повітрі частинки марихуани та кокаїну. Як розповів співробітник Національної дослідницької ради Італії Анджело Чечінато, найбільша концентрація заборонених речовин в повітрі зафіксована в районі столичного університету Ла Сапьенца. Проте вчений застеріг від того, щоб робити на цій підставі будь-які висновки про звички студентів, що навчаються там.

Це перше в світі дослідження складу міської атмосфери, спрямоване на виявлення в ній слідів кокаїну. Для вивчення автори проекту взяли зразки повітря в Римі, місті Таранто на півдні країни й у столиці Алжиру. У всіх трьох містах у повітрі були виявлені сліди нікотину та кофеїну. За заявою учених, цей факт виявляє те, наскільки широке споживання цих речовин і як довго вони зберігаються в атмосфері.

Максимальна концентрація кокаїну в римській атмосфері була зафіксована в зимові місяці та склала 0,1 нанограм (нанограм дорівнює одній мільярдній частині грама) на кубічний метр. Проте навіть така мала кількість наркотика в повітрі може серйозно нашкодити здоров"ю людей, переконаний представник Національної дослідницької ради Іво Алджеріні, повідомляє Lenta.ru з посиланням на AP.

Зараз ви читаєте новину «В римському повітрі виявили марихуану та кокаїн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі