вівторок, 14 жовтня 2008 09:31

В результаті зіткнень в Чорногорії постраждали 34 людини

Як мінімум 34 людини постраждали в результаті зіткнення поліції і учасників акції протесту проти визнання Косово, що пройшла в понеділок в столиці Чорногорії - Подгоріце.

По даним на ранок вівторка, в лікарнях Подгоріци знаходилися 34 постраждалих, зокрема 23 співробітники поліції. Представники правоохоронних органів повідомили, що під варту узято 28 учасників зіткнень, повідомляє "Lenta.ru".

Акція протесту проти рішення уряду Чорногорії визнати незалежність Косово зібрала в Подгоріце близько 10 тисяч учасників. Після того, як група демонстрантів спробувала прорвати поліцейське оточення перед парламентом, представники правоохоронних органів були вимушені застосувати сльозоточивий газ. У відповідь демонстранти закидали поліцейських каменями, почали бити вітрини і скло припаркованих машин.

На площі біля парламенту Чорногорії поліції вдалося узяти ситуацію під контроль, проте декілька груп учасників акції протесту розійшлися по місту, продовживши бити вітрини і підпалювати сміттєві контейнери. Зупинити хуліганів поліції вдалося лише до пізнього вечора понеділка.

Чорногорія оголосила про визнання незалежності Косово 9 жовтня. На думку аналітиків, уряд Чорногорії, більшість населення якої виступають проти визнання Косово, пішов на цей крок, насамперед, заради прискорення інтеграції в Євросоюз. Власті Косово в односторонньому порядку проголосили незалежність 17 лютого 2008 року. За станом на початок жовтня 2008 року, Косово визнали близько 50 держав, зокрема більшої частини країн Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «В результаті зіткнень в Чорногорії постраждали 34 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі