четвер, 17 квітня 2008 10:23

В результаті авіаудару Ізраїлю по сектору Газа загинули 15 чоловік

В результаті авіаудару ізраїльських ВВС по сектору Газа загинули п"ятнадцять палестинців, зокрема п"ятеро дітей.

Також загинув від вибуху машини оператор інформаційного агентства Reuters. За словами представників агентства, на останніх знятих ним кадрах видно, як ізраїльський танк відкриває вогонь.

За атакою з повітря послідувала перестрілка між ізраїльськими солдатами і бойовиками руху ХАМАС. Убито троє військовослужбовців Ізраїлю і четверо бойовиків ХАМАС. Бойовики ХАМАС були убиті в бою у контрольно-пропускного пункту Нахал-Оз в північній частині Гази на кордоні з Ізраїлем.

Минулого тижня в результаті нападу палестинських бойовиків на той же КПП загинули двоє мирних жителів Ізраїлю і двоє палестинців. Тоді ж бойовики захопили склад палива в Нахал-Озі, через який пальне поступає в сектор Газа. Після цього інциденту Ізраїль обмежив постачання палива через цей прикордонний пункт.

Офіційний представник ізраїльського уряду Марк Регев різко відреагував на ці події. "Терористичний режим ХАМАС в Газі продовжує вбивати цивільне населення і продовжує нарощувати свою військову потужність, - сказав Регев. - Ізраїльська армія захищає наших людей".

Нагадаємо, в неділю в Єрусалимі відбулася незапланована зустріч прем"єр-міністра Ізраїлю Ехуда Ольмерта з лідером Палестинської автономії Махмудом Аббасом.

В ході переговорів Аббас просив Ольмерта дати згоду на запропоноване за посередництва Єгипту неофіційне перемир"я і припинення бойових дій в секторі Газа, проте ізраїльський прем"єр відповів відмовою, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «В результаті авіаудару Ізраїлю по сектору Газа загинули 15 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі