вівторок, 13 листопада 2007 12:58

В Перу знайшли храм, якому не менше 4 тисяч років

В Перу знайшли храм, якому не менше 4 тисяч років

Його вважають найдавнішим із усіх храмів, раніше виявлених на території Північної, Центральної та Південної Америки.

Новознайдена будівля розташована на території комплексу Сіпан, де раніше виявили руїни адміністративних та культових споруд.

Храм, який вчені назвали Вентаррон, добре зберігся. Археологи розкопали кілька внутрішніх приміщень, сходи, що ведуть до вівтаря, на якому приносили жертви, та численні фрески.

Деякі з стін храму були розфарбовані червоною та білою фарбами, тут був зображений олень, спійманий сіткою. Зі слів археологів, споруда належала досить розвинутій цивілізації, оскільки збудована з цегли. Варто зазначити, що храм відрізняється від всіх знаменитих пам"ятників архітектури, знайдених раніше.

Науковці дійшли висновку, що храм був побудований десь за дві тисячі років до нашої ери, до появи на території Перу народів мочіка та інків.

До храму в долині Ламбаєк було знайдене позолочене поховання, вік якого археологи оцінюють в 1 700 років. В похованні знаходився вождь одного з племен, які проживали на території Перу ще до цивілізації інков.

За словами вчених, на сьогодні більша частина археологічних знахідок стосується цивілізації інків, яка проіснувала до першої половини 16 століття, коли в Південну Америку припливли іспанці. Знахідки більш раннього періоду - справжня рідкість. ICTV.

Зараз ви читаєте новину «В Перу знайшли храм, якому не менше 4 тисяч років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі