понеділок, 03 березня 2008 17:43

В Пакистані розігнали демонстрацію юристів сльозогінним газом

Пакистанська поліція за допомогою сльозогінного газу розігнала демонстрацію юристів в Ісламабаді, повідомляє 3 березня AFP.

У акції брали участь близько 200 осіб. Демонстранти зібралися біля будинку судді Верховного суду Іфтіхара Мухаммада Шодрі, який утримується під домашнім арештом. Учасники демонстрації несли плакати із зображеннями судді і його сім"ї і скандували "Смерть Мушаррафу, прокляття на Мушаррафа". Їм вдалося в декількох місцях порвати колючий дріт, натягнутий навколо будинку судді.

Як повідомляє кореспондент агентства, поліцейські кинули в натовп щонайменше шість шашок зі сльозоточивим газом. Учасники мітингу розбіглися, проте згодом зібралися знову.

Іфтіхар Мухаммад Шодрі був одним з суддів, звільнених Мушаррафом під час надзвичайного стану, введеного в листопаді 2007 року. Опозиційні погляди судді були загальновідомі. Він був одним з членів Верховного суду, які напевно визнали б незаконним участь Первеза Мушаррафа в президентських виборах.

Після перемоги опозиції на парламентських виборах, лідер Пакистанської мусульманської ліги-N (PML-N) Наваз Шаріф зажадав від Мушаррафа звільнити Шодрі і повернути йому і іншим колишнім суддям Верховного суду пости.

Напередодні демонстрації з-під домашнього арешту був звільнений відомий юрист, прихильник Шодрі Аїтзаз Ахсан, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Пакистані розігнали демонстрацію юристів сльозогінним газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі