середа, 16 травня 2007 19:20

В оточенні Папи Римського Павла VI діяв агент спецслужби Польщі

У найближчому оточенні Папи Римського Павла VI діяв агент спецслужби Польської Народної Республіки. До такого висновку прийшов відомий польський історик, ксьондз Тадеуш Ісакович-Залеський, вивчивши деякі документи спецслужби ГДР "Штазі".

Цей агент мав доступ до конфіденційних документів глави Католицької церкви і був присутнім при його довірчих бесідах з різними релігійними і державними діячами, а також із зарубіжними дипломатами. Агент польської спецслужби надавав такий докладний матеріал про Павла VI, що поляки розсилали копії його звітів для "ознайомлення" в спецслужби інших соціалістичних держав, зокрема в "Штазі".

Поки не відомо, чи йдеться про духовну або про світську персону. Відмінне знання агентом польської специфіки наводить ксьондза Ісаковича-Залеського на думку, що це був поляк.

Павло VI займав престол у Ватикані в 1963-1978 роках і був попередником Іоанна Павла II, який був поляком.

Ксьондз Ісакович-Залеський проживає в Кракові. Його остання книга присвячена проникненню агентів спецслужб ПНР в середовище краківських священнослужителів, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «В оточенні Папи Римського Павла VI діяв агент спецслужби Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі