пʼятниця, 11 січня 2008 10:57

В останній день візиту до Ізраїлю Буш відвідав меморіал жертв Голокосту

Президент США Джордж Буш почав завершальний день візиту до Ізраїлю з відвідин єрусалимського меморіального комплексу Яд ва-Шем – всесвітньо відомого музею, дослідницького центру і пам"ятника мільйонам євреїв, загиблих від рук нацистів у роки Другої світової війни. Робочу складову візиту, насичену зустрічами з керівництвом Ізраїлю і Палестинської національної адміністрації, глава Білого дому завершив напередодні і присвятив п"ятницю огляду місцевих визначних пам"яток.

У Яд ва-Шемі, відвідини якого вважаються обов"язковими для будь-якого зарубіжного політика, що вперше приїжджає до Ізраїлю, Буш огляне Зал імен, де зібрані біографічні відомості про три з шести мільйонів жертв Голокосту, запалить вічний вогонь в Залі поминання і покладе вінок на кам"яну плиту, під якою покоїться прах загиблих євреїв, відвідає Дитячий меморіал – пам"ятник 1,5 мільйона полеглих єврейських дітей.

Після цього директор меморіального комплексу Авнер Шалев подарує американському гостю репродукції ілюстрацій до Біблії роботи єврейського художника Кароля Дойча, який загинув 1944 року в концтаборі Бухенвальд. Картини, оригінали яких зберігаються в Яд ва-Шемі, Дойч написав, ховаючись від нацистів у окупованій Бельгії.

З Яд ва-Шему Буш поїде на північ Ізраїлю – на озеро Кінерет. Там він відвідає містечко Капернаум, яке згадується в Новому заповіті як улюблене місце проживання Ісуса Христа, де той зробив безліч описаних у Біблії чудес і вибрав своїх апостолів. Буш також зійде на Гору блаженств, звідки, за біблійним переказом, Ісус виголосив Нагірну проповідь.

Напередодні президент відвідав іншу християнську святиню – Церкву Різдва Христова в палестинському місті Віфлієм. Церква споруджена над гротом, де, згідно Біблії, з"явився на світ Ісус.

Пополудні глава Білого дому вилетить з міжнародного аеропорту імені Давида Бен-Гуріона до Кувейту, продовживши турне країнами Близького Сходу. Буш побуває в Бахрейні, Об"єднаних Арабських Еміратах, Саудівській Аравії та Єгипті, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В останній день візиту до Ізраїлю Буш відвідав меморіал жертв Голокосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі