четвер, 27 березня 2008 13:28

В он-лайн доступ викладають найстарші видання п"єс Шекспіра

Бодлеанська бібліотека Оксфордського університету (Велика Британія) і Шекспірівська бібліотека Фолджера у Вашингтоні (США) мають намір відсканувати і викласти в он-лайн доступ найстарші видання п"єс Вільяма Шекспіра іn quarto.

Всі вони були надруковані до 1641 року, а деякі ще при житті Шекспіра. На полях багатьох з них є його власноручні позначки. За словами представників бібліотек, це тим більше важливо, що манускрипти п"єс не збереглися.

Як відзначається, головна мета проекту - познайомити широку публіку із ранніми виданнями Шекспіра, до яких поки що мають доступ лише фахівці.

Деякі п"єси повторюються, однак можуть трохи відрізнятися за змістом. Приміром, у розпорядженні дослідників є два видання "Гамлета", але при цьому деякі відомі рядки з п"єси в одному з них відсутні. На думку авторів проекту, все це дає цікаві можливості для порівняння текстів.

Відскановані версії найбільш ранніх видань шекспірівських п"єс почнуть викладати в он-лайн доступ вже у квітні. Робота може зайняти цілий рік. Користувачі будуть мати можливість шукати потрібні їм п"єси, порівнювати різні видання й ставити на сторінках свої позначки, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В он-лайн доступ викладають найстарші видання п"єс Шекспіра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі