четвер, 17 квітня 2014 01:27

В омбудсмена України схвалили закон про окуповані території

В омбудсмена України схвалили закон про окуповані території
Фото: dt.ua

Закон про окуповані території врегулював більшість проблемних питань.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила представник омбудсмена Інна Кушнір.

"За законодавством України, громадянин України залишається громадянином, поки не буде ухвалений указ президента про припинення його громадянства", - заявила вона.

"Громадяни України, які переселилися з території АР Крим, не є біженцями, і вони залишаються громадянами України і користуються своїми правами, які передбачені законодавством України та Конституцією", - додала Кушнір.

Крім того, за її словами, громадянам України, які проживають на тимчасово окупованій території, створюються умови для вільного волевиявлення під час виборів президента України.

"Для цього передбачається, що такі особи мають право реалізувати своє право голосу, шляхом зміни місця голосування без зміни виборчої адреси згідно ч.3, ст. 7 ЗУ "Про державний реєстр виборців", - заявила Кушнір.

Нагадаємо, Верховна Рада Україна ухвалила закон про правовий режим та забезпечення прав громадян на тимчасово окупованих територіях.

Зараз ви читаєте новину «В омбудсмена України схвалили закон про окуповані території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі