субота, 05 липня 2008 12:13

В океані знайшли тіло священика, який подорожував на повітряних кулях

На півдні Атлантичного океану біля берегів бразильського штату Ріо-де-Жанейро знайшли тіло священика, зниклого безвісти більше двох місяців тому під час польоту на повітряних кулях.

За даними місцевих ЗМІ, останки падре Адерлі ді Карлі були виявлені з буксирного судна нафтової компанії "Петробраз" в сотнях кілометрів від місця старту. Його тіло доставлене в інститут судово-медичної експертизи.

Адерлі ді Карлі зник 20 квітня в той момент, коли намагався побити рекорд з перебування в повітрі на повітряних кулях. Для цього до тисячі куль, заповнених гелієм, священик приладнав спеціальне крісло.

Щоб встановити новий світовий рекорд, служителеві релігійного культу потрібно було провести в небі не менше 20 годин. Проте плани сплутав сильний вітер, який здув претендента на потрапляння до Книги рекордів Гіннеса в океан.

Востаннє коли падре вийшов на зв"язок, він попросив навчити його користуватися Джі-пі-ес приймачем, який був у нього з собою, а також додав, що акумулятор його супутникового телефону майже повністю розрядився.

Пошуки Адерлі ді Карлі тривали вісім днів. У них взяли участь близько 90 людей, були використані судна ВМС, літаки і гелікоптери ВПС країни. Проте вдалося знайти лише зв"язку кольорових куль, які плавали на поверхні моря в кількох кілометрах від узбережжя, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «В океані знайшли тіло священика, який подорожував на повітряних кулях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі