середа, 29 листопада 2006 13:48

В Одесі збудують нову 300-метрову телевізійну вежу

Нову телевізійну вежу заввишки 300 метрів побудують в Одесі на так званих антенних полях.

З башти здійснюватиметься телевізійне мовлення в цифровому форматі, а також радіомовлення. Радіус віщання складе близько 60 км.

Про це журналістів на місці будівництва нової вежі повідомив директор Одеського радіотелевізійного центру Валерій Волков.

За його словами, будівництво продовжиться близько 3 років і здійснюватиметься за рахунок державного фінансування. Вартість будівництва складе близько 30-35 млн. грн.

Будівництво вестиме СМУ68, проте, за словами Волкова, залежно від об"ємів додаткових інвестицій, можливо, будуть привернуті й інші підрядчики. Так само від цих інвестицій, сказав він, залежить, чи побудують на цій башті оглядовий екскурсійний майданчик або навіть кафе. Проект вежі був розроблений компанією "Укрстальконструкція".

Нинішня одеська телевізійна вежа, якій якраз цього року виповнилося 50 років, пропрацює ще як мінімум до 2015 року. Через неї вестиметься віщання в аналоговому форматі. А надалі вона буде укорочена, і використовуватися для радіотрансляцій і мобільного зв"язку, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі збудують нову 300-метрову телевізійну вежу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі