понеділок, 25 жовтня 2010 08:47

В Одесі трамвай злетів з рейок і протаранив маршрутку (ФОТО)
5

У суботу вдень в Одесі біля Пересипського мосту трамвай № 3 зійшов з рейок і протаранив маршрутне таксі № 250.

Як повідомили в прес-службі ДАІ, у вагоні на момент зіткнення було 15 людей, жоден з них серйозно не постраждав. Набагато менше пощастило пасажирам мікроавтобуса, в якому знаходилося 17 осіб, з них троє - травмовані.

"Швидка" забрала двох пенсіонерок з закритими черепно-мозковими травмами та забоями, також госпіталізований 35-річний чоловік з переломом ключиці.

Крім того, після зіткнення маршрутку відкинуло на смугу попутного руху, де вона влетіла в іномарку. На щастя, пасажири "Мазди" відбулися переляком. У мікроавтобуса вилетіли стекла.

За даними міськДАІ, причиною ДТП стало порушення правил дорожнього руху водієм трамвая, який на регульованому перехресті з вулиці Приморській проїхав на червоний сигнал світлофора, а, маршрутка, в свою чергу, рухалася на зелене світло. Висновки інспекторів підтверджують і свідки події.

У свою чергу, пасажири трамвая стверджують, що у нього відмовили гальма.

"Водій крикнув, щоб ми міцніше трималися за поручні перед тим, як трамвай понісся вниз по схилу. Він просто не міг зупинити його, тому й вдарив у бік маршрутку", - розповіла одна з пасажирок.

Учасникам ДТП належить пройти експертизи. Проте вже зараз ДАІ впевнена: обидва водії у момент аварії були тверезими. Ведеться слідство.

Аварія на вул. Приморській - третя масштабна ДТП за участю трамвая в Одесі за останні два роки.

Три місяці тому на розі Балківської і Маловського у трамвая № 15 відмовили гальма, він зійшов з рейок і перекинувся на "Таврію". Водій легковика загинув на місці.

А в червні 2008-го трамвай № 5 недалеко від зупинки на Французькому бульварі різко звернув з рейок , проїхав по асфальту і зупинився, врізавшись в дерево. Семеро пасажирів отримали подряпини і забиття, а одній жінці уламком скла відрізало голову. За даними ДАІ, причиною аварії стали пошкоджені рейки.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «В Одесі трамвай злетів з рейок і протаранив маршрутку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі