вівторок, 13 травня 2008 20:23

В Одесі побилися священики

Навряд чи із задоволенням згадає свою пригоду священик автокефальної церкви в Одесі. Тепер він у лікарні. Побився з єпископом Київського патріархату.

Почубилися за віру і шматочок землі. Тієї, де стоїть храм. У жертви майнових суперечок струс мозку. Владика відбувся штрафом на 51 гривню. Проте конфлікту й досі не залагоджено. Бійці в рясах готуються до матчу-реваншу.

Зі словами "Я чиню суд земний" єпископ Яків при міліціянтах і парафіянах завдав священику автокефальної церкви два удари в обличчя. Інцидент стався під час передачі її громаді храму Святого Георгія.

Раніше його служителі правили служби разом, та кілька років тому розділилися. Незадоволений рішенням суду владика Яків вирішив діяти активно.

Жертва бійки зі струсом мозку в лікарні. Колишній афганець не чинив опору нападнику. Каже - це не по-християнськи. Єпископа Якова звинувачує в шахрайстві і навіть боязкості - за те, що не визнав у міліції факту побиття.

Співробітники міліції визначили дії превелебного Якова як дрібний бешкет і оформили адміністративний протокол.

Тепер долю емоційного єпископа вирішуватиме вищій церковний суд – синод. Владиці загрожує відлучення від церкви.

Проте це не владнає майнової суперечки. Представники і одної, й другої конфесії демонструють нові докази того, що храм належить саме їм. І звинувачують опонентів у невситимих бажаннях, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі побилися священики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі