середа, 02 липня 2008 19:17

В об"єднаній британсько-американській профспілці буде близько 3 мільйонів членів

Найбільша профспілка Британії Unite ("Об"єднуйтеся") та американський Об"єднаний Союз сталеливарної промисловості мають намір створити єдину міжнародну профспілку. Нова організація називатиметься Workers Uniting ("Об"єднання робітників"), повідомляє Бі-Бі-Сі.

У свою чергу, британський Unite утворився минулого року внаслідок злиття профспілки працівників транспорту і деяких інших галузей з іншим професійним об"єднанням Amicus.

За попередніми даними, нова профспілка налічуватиме близько 3 мільйонів членів.

Мета її створення полягає в тому, аби її члени могли паралельно вимагати підвищення заробітної платні у власників міжнародних компаній і спільних підприємств.

Про злиття буде офіційно оголошено після підписання в Лас-Вегасі відповідної угоди.

За словами генерального секретаря Unite Дерека Сімпсона, цей крок був неминучий через загальну глобалізацію, що стрімкими темпами розповсюджується на сферу бізнесу.

"Політична та економічна влада, що мають міжнародні компанії, просто лякає, - заявив Сімпсон. - У гонитві за доходами вони здатні поставити робітників у різних країнах у нерівні умови. Нова угода між профспілками допоможе нам контролювати ситуацію по обидві боки".

Глава британської профспілки також закликав робітників з різних країн - від Польщі до Австралії – долучитися до лав нового об"єднання.

Голови профспілок сподіваються, що в недалекому майбутньому буде створено одну з найбільших міжнародних організацій із загальним лідером та єдиною структурою управління.

У червні поточного року процеси глобалізації в економіці, зокрема, різке зростання цін на енергоносії у всьому світі, спровокували низку потужних акцій профспілок, зокрема, в Європі та Азії. Більше за всіх протестували працівники транспорту, а також рибалки, яким за нинішніх цін на паливо стало невигідно виходити в море, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «В об"єднаній британсько-американській профспілці буде близько 3 мільйонів членів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі