пʼятниця, 27 липня 2007 13:18

В Нью-Йорку міст перетворили на музичний інструмент (ФОТО)

Нью-йоркський музикант Джозеф Бертолоцці готується дати концерт на мосту Франкліна Рузвельта, перекинутому через річку Гудзон. При цьому як музичний інструмент Бертолоцці використовує конструкції цього моста. Вдаряючи молоточками з гуми, дерева, сталі по поручнях, стійках, тросах та іншим виступаючим частинам, він народжує музику. Поки музикант проводить репетиції.

Бертолоцці здобув музичну освіту по класу гри на органі. Але, як говорить він сам, граючи на мосту, потрібно представляти, ніби це великий інструмент-перкусія або ксилофон.

Музикант отримав дозвіл на використання моста Рузвельта в своєму проекті у керівництва управління мостами штату Нью-Йорк. Восени минулого року він представив на суд ради керівників записи своїх попередніх експериментів. "Це було чарівно. Справжня музика, вона справила на всіх нас незабутнє враження", - розповів директор по зв"язках з громадськістю управління Джон Беллуччі.

В той же час у тих, хто проїжджає по мосту, репетиції Бертолоцці викликають скоріше подив. "Люди думають, що ми божевільні", - говорить Рік Уорр, працівник мосту, якому доручено допомагати Бертолоцці, якщо він захоче дістатися до якої-небудь дуже небезпечної частини споруди.

Свій грандіозний "живий" концерт артист має намір дати разом з ще 24 музикантами в 2009 році, на честь 400-річчя плавання англійця Генрі Хадсона, відомого тим, що першим з європейців дав письмовий опис острову Манхеттен, сучасному штату Мен і півострову Кейп Код. Він також проплив вгору за течією річки, що нині носить його ім"я (Гудзон), до місця, де зараз розташована столиця штату Нью-Йорк, місто Олбані. Пізніше в гирлі цієї річки голландці заснували місто Новий Амстердам, що стало потім містом Нью-Йорком.

В даний час Бертолоцці шукає спонсорів для запланованого вечора, який назвав "Музикою моста" (Bridge Music). Йому потрібно зібрати 1,8 млн. доларів, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В Нью-Йорку міст перетворили на музичний інструмент (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі