вівторок, 18 грудня 2007 17:43

В Німеччині розгорівся скандал навколо лівого політика з "буржуйськими" нахилами

Один з лідерів німецької Партії демократичного соціалізму (спадкоємиця СЕПН, колишньої компартії НДР), член Європарламенту Сара Вагенкнехт опинилася в центрі скандалу, після того, як знищила фотографії, які відобразили її в ресторані за блюдом з лобстером.

Сара Вагенкнехт обідала в Страсбурзькому ресторані Aux Armes в компанії своїх колег по партії, один з яких сфотографував 38-річного лівого політика. На фотографіях перед нею опинилося блюдо з омаром, що вважається "їжею багатіїв", і Вагенкнехт подумала, що подібна трапеза зашкодить її політичній репутації.

Вона попросила фотографа позичити їй камеру на один день і повернула її, заздалегідь видаливши компрометуючі її знімки.

Обурений фотограф розповів про цю історію ЗМІ, які назвали вчинок комуністки, "гідним Сталіна, який був майстром в таких справах".

Спадкоємиця Рози Люксембург визнала, що їла омара і знищила фотографії, але відмовилася вважати себе винною. "Я борюся за суспільство, в якому кожен зможе дозволити собі з"їсти омара. Що стосується фотографій, то вони мені просто не сподобалися", - заявила вона, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Німеччині розгорівся скандал навколо лівого політика з "буржуйськими" нахилами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі