пʼятниця, 16 травня 2008 08:24

В Нігерії при вибуху нафтопроводу загинули близько 100 людей

Близько 100 людей загинули в четвер в результаті вибуху і пожежі на нафтопроводі в околицях найбільшого міста Нігерії Лагосу, передає агентство France Presse.

Як повідомили в місцевому відділенні Червоного хреста, госпіталізовано близько 20 людей, у більшості з них сильні опіки. Тим часом влада повідомляє про 10 загиблих і 36 постраждалих. В поліції Лагосу підкреслили, що ліквідація наслідків аварії продовжується, тому про точне число жертв говорити поки рано.

За попередніми даними, вибух стався, коли під час дорожніх робіт екскаватор зачепив трубу. Як повідомляє кореспондент агентства, поряд з місцем події розташована школа.

Вибухи на нафтопроводах в Нігерії, найбільшому постачальнику нафти в Африці, - часте явище, нагадує AFP. Аварії відбуваються через поганий стан труб, а також при спробах крадіжки нафти, яких в рік фіксується до 500. Так, в результаті руйнування нафтопроводу і вибуху, що послідував, в грудні 2008 року загинули близько 40 людей, а в травні того ж року при подібних обставинах - більше 200 нігерійців, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Нігерії при вибуху нафтопроводу загинули близько 100 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі