субота, 29 вересня 2007 14:55

В М"янмі розігнали сотню мітингуючих

В М"янмі в суботу 29 вересня розігнали черговий мітинг протесту в найбільшому місті країни Янгоні, передає AFP. Близько сотні чоловік зібралася на мосту Панседан, що знаходиться в центрі міста, і почала на знак протесту плескати в долоні. Відразу після цього втрутилися правоохоронні органи. Більшість мітингуючих були побиті. П"ятьох, за словами свідків, заарештували.

Безлади в керованою військовою хунтою М"янмі почалися з серпня після різкого підвищення цін на паливо. Після того, як поліцейські побили декілька шанобливих в країні буддійських ченців, а останні захопили в заручники два десятки поліцейських, почалися масові виступи.

24 вересня в Янгоні пройшла демонстрація з 100 тисяч чоловік, в якій брало участь 30 тисяч ченців. На той час разом з вимогами понизити ціни на паливо з"явилися антиурядові гасла. 25 вересня власті під загрозою репресій заборонили жителям брати участь в ходах, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В М"янмі розігнали сотню мітингуючих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі