четвер, 24 травня 2007 17:48

В Молдові втричі скоротилися доходи від виноробства

За перші чотири місяці 2007 року в Молдові було вироблено вин на 313 мільйонів леїв (25 мільйонів доларів) - приблизно в 3,2 рази менше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому частка виноробства в структурі промисловості республіки за цей період скоротилася приблизно в три рази: з 15 до 5 відсотків.

Тим часом 22 травня президент Молдови Володимир Воронін заявив, що не дивлячись на домовленості з Москвою постачання вина до Росії до цих пір не відновлені. Експорт був перерваний в березні 2006 року за розпорядженням Росспоживнагляду, що виявив в цій продукції якісь шкідливі домішки.

У листопаді того ж року на зустрічі в Мінську російський і молдавський президенти домовилися про відновлення поставок, за умови, що підприємства, на яких проводиться вино, перевірять російські експерти, а молдовська сторона підвищить контроль за якістю продукції.

Як висловився Воронін, "ми все зробили, а з російського боку - тихо, як в шахті". Він також відзначив, що за рахунок звернення до інших ринків Молдова змогла на 50 відсотків компенсувати збитки від заборони на експорт до Росії. За минулий рік втрати в цій галузі, за його словами, склали 200 мільйонів доларів, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Молдові втричі скоротилися доходи від виноробства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі