понеділок, 24 березня 2008 15:47

В Міноборони Росії назріває серйозна криза

Як повідомляє газета "Известия", на знак незгоди з політикою глави відомства Анатолія Сердюкова свої пости готові покинути декілька високопоставлених військових.

За даними видання, ряд генералів вже написали рапорти на звільнення. Серед них начальник Генерального штабу Юрій Балуєвський, чий термін знаходження на службі президент РФ Володимир Путін недавно продовжив на три роки.

Причини подібних перестановок - радикальні реформи, які ініціював Сердюков. Мова йде про переведення "на цивілку" військових медиків, юристів, тиловиків та журналістів. Наприклад, в кожній військовій редакції передбачається залишити лише двох людей в погонах - редактора і одного заступника.

Переведення всіх цих людей на цивільну службу позбавить їх можливості претендувати на безкоштовне житло і медичне забезпечення, тоді як цивільні особи не матимуть права відвідувати деякі військові об"єкти. До того ж незадоволені указують на те, що, наприклад, військові медики - специфічна професія, з якою цивільні справитися можуть не завжди.

Невдоволення генералітету викликає і розпродаж об"єктів нерухомості, що належать Міністерству оборони. Зокрема виставленням на аукціон військових городків. Мова йде про те, що дозвіл на продаж міністром оборони підписувався не у глави фонду федерального майна Юрія Петрова (згідно із законом), а у глави уряду Віктора Зубкова.

Втім, як стверджує видання, поки в Міноборони не поспішають виконувати директиви Сердюкова, а багато генералів не поспішають писати рапорти про відставку, розраховуючи на зміни в кабінеті міністрів після інавгурації обраного президента Дмитра Медведєва і затвердження нового прем"єра, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони Росії назріває серйозна криза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі