середа, 11 червня 2008 13:36

В Марокко за зв"язки з "Аль-Каїдою" засуджено близько тридцяти осіб

В Марокко у справі про тероризм засуджено 29 осіб, повідомляє ВВС. Суд звинуватив їх в створенні терористичної групи, що планувала збройні вилазки. Члени так званої "Тетуанської мережі" (за назвою міста, де вона була сформована) також звинувачуються в проведенні незаконних мітингів і вербуванні марокканців для боротьби в Іраку.

Засуджені отримали від одного до восьми років в"язниці. Разом з тим, як відзначає ВВС, адвокати стверджували на суді, що вербування добровольців для боротьби в Іраку не вважається злочином за марокканськими законами.

Влада вважає, що група пов"язана з "Аль-Каїдою" і радикальним ісламізмом в Марокко і по всій Північній Африці.

Особливо підкреслюється той факт, що один із засуджених мав шведське громадянство і жив в цій країні не менше 30 років перед тим, як повернутися в Тетуан.

Це містечко на півночі країни називають розсадником радикального ісламізму. Так, наприклад, відомо, що п"ять з семи терористів, які влаштували вибухи в Мадриді в 2004 році, відвідували служби в тетуанській мечеті.

Місто має ті ж проблеми, що і решта країни - високий рівень безробіття на тлі підвищення вартості життя.

Суди країни розглядають ще цілий ряд справ, пов"язаних з тероризмом, а у в"язницях відбувають покарання майже тисяча радикальних ісламістів. В останні місяці багато хто з них оголошував голодовку, протестуючи проти нелюдських умов утримання, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В Марокко за зв"язки з "Аль-Каїдою" засуджено близько тридцяти осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі