Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2008 18:33

В Лондоні розпочався суд над шантажистами члена королівської сім"ї

В понеділок в Центральному кримінальному суді в Лондоні почалися слухання у справі про шантаж члена британської королівської сім"ї, повідомляє Asociated Press. За версією слідства, підсудні вимагали у нього 50 тисяч фунтів стерлінгів (близько 100 тисяч доларів). Вони загрожували обнародувати відеозапис, на якому помічник їхньої жертви нюхає кокаїн і розповідає про сексуальні відносини з членом королівської сім"ї.

Раніше повідомлялося, що шантажисти заявляли про наявність у них конверта з кокаїном, на якому є емблема жертви. Крім того, вони стверджували, що у них є відеозапис, на якому зображений безпосередньо сексуальний акт між членом королівської сім"ї і його помічником.

Підсудні, Ян Страчан, 30 років, і Шон Маккуїган, 40 років, були затримані у вересні цього року. Затримання відбулося в готелі "Хілтон" в Лондоні, де агент поліції, який працював під прикриттям, призначив їм зустріну, представившись помічником члена королівської сім"ї.

Згідно розпорядження суду, особа члена королівської сім"ї не буде розголошена. Він не з"явиться в суді і не даватиме свідчень.

У Букінгемському палаці відмовилися коментувати судовий процес, що почався, проте в британських ЗМІ з"явилися повідомлення, що в справі про шантаж не замішані старші члени королівської сім"ї.

Це перший випадок шантажу в королівській сім"ї більш ніж за сто років. У 1891 році король Едуард VII, який у той час був принцом, вимушений був віддати двом повіям велику на ті часи суму грошей, щоб викупити свої листи. Для збереження честі королівської сім"ї, Едуард VII заплатив 200 фунтів стерлінгів - близько 12 тисяч фунтів в перерахунку на сьогоднішній курс фунта, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Лондоні розпочався суд над шантажистами члена королівської сім"ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути