понеділок, 26 травня 2008 08:29

В Лівані з 20-ої спроби обрали президента

Парламент Лівану обрав президентом країни командувача ліванською армією генерала Мішеля Слеймана, повідомляє в неділю агентство AFP.

Перед Слейманом стоїть завдання зберегти нейтралітет (якого він тримався до цих пір) і привести до згоди прозахідну правлячу коаліцію сунітів і опозицію, яку очолює радикальний шиїтський рух "Хезболла". Саме протистояння двох цих сил привело до того, що Ліван 7 місяців залишався без президента. З тих пір, як в листопаді 2007 року закінчився термін повноважень президента Еміля Лахуда, вибори постійно зривалися через відсутність кворуму. Опозиція бойкотувала голосування. Всього було зроблено 19 невдалих спроб вибрати главу держави.

Проте в минулу середу політичним супротивникам вдалося прийти до угоди щодо кандидатури президента, і в неділю за Слеймана проголосували 118 парламентаріїв з 127, що брали участь у виборах. Слейман став третім в історії командувачем армією, який був вибраний на посаду президента Лівану. До нього пост глави держави займали головнокомандуючі Еміль Лахуд (який очолював країну в 1998-2007 роках) і Фуад Шехаб, який був президентом з 1958 по 1964 рік, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Лівані з 20-ої спроби обрали президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі