понеділок, 03 березня 2008 17:55

В Литві вчителі почали безстроковий страйк

Вчителі литовських шкіл почали безстроковий страйк, щоб добитися підвищення зарплати.

Загальне число страйкуючих невідоме. За даними ІТАР-ТАРС, в акції беруть участь більше ста шкіл. За інформацією Delfi.lt, у ній планують взяти участь близько двохсот учбових закладів. Всього в республіці діє більше 1400 шкіл.

Найактивніше, як відзначає Delfi.lt, страйкуватимуть викладачі в західній частині країни. У столиці республіки, як повідомляється, цей захід не підтримала жодна школа.

За інформацією ІА REGNUM, страйк підтримали також дві організації, які об"єднують литовських школярів. 4 березня вони мають намір вийти на центральні вулиці в 21 місті Литви і провести акцію протесту на знак солідарності зі своїми викладачами. Акція полягатиме в тому, що молоді люди переходитимуть дороги по пішохідних переходах, то в один, то в інший бік.

ІТАР-ТАРС також повідомляє, що в Панявежісі - місті на півночі Литви - викладачі гімназії прийшли на заняття, проте на знак протесту ведуть уроки із зв"язаними руками.

Вчителі вимагають, щоб їхні зарплати були підвищені на 50 відсотків вже в 2008 році. Плани уряду, який обіцяє поступово збільшувати їм заробітну плату протягом чотирьох років, багато викладачів не влаштовують. Середня зарплата шкільного вчителя, як відзначає Delfi.lt, після сплати податків складає 1637 льоту (723 долари).

Зараз ви читаєте новину «В Литві вчителі почали безстроковий страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі