понеділок, 27 квітня 2009 09:27

У Криму з"являться дорожні знаки російською мовою

У Криму з"являться дорожні знаки російською мовою

Верховна Рада Автономної Республіки Крим доручила службі автомобільних доріг автономії разом з органами місцевого самоврядування і районними державними адміністраціями встановити до 1 червня на півострові інформаційно-вказівні та інші дорожні знаки з написанням текстів державною і російською мовою однаковим за розміром шрифтом.

Не допускається розміщення на знаках інформації, не пов"язаної з дорожнім рухом.

Як наголошується в пояснювальній записці, "Крим є одним з міжнародних курортно-туристичних центрів, який щороку відвідують мільйони туристів", а російська мова є мовою більшості населення автономії, вона використовується в усіх сферах суспільного життя.

- Ми написали запит в "Укравтодор", - розповів начальник відділу з організації безпеки дорожнього руху Служби автомобільних доріг АРК Сергій Бялев. - Такі питання повинні вирішуватися на державному рівні. Адже ми відходимо від держстандарту. Але поки остаточний дозвіл не отримали.

Турбота про туристів - справа, безумовно, потрібна. Але, як говориться, сказали "а", говорыть і "б". Адже у Криму відпочивають не тільки росіяни, то чом би кримському уряду не довести ідею до пуття, перевівши дорожні знаки ще і на англійську мову?

Зараз на півострові тексти на дорожніх знаках, здебільшого, державною - українською - мовою.

За матеріалами УНІАН, Комсомольская правда

Зараз ви читаєте новину «У Криму з"являться дорожні знаки російською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі