неділя, 25 липня 2010 15:02

В Криму відбувся парад ЧФ РФ

В Криму відбувся парад ЧФ РФ

У Севастополі з нагоди Дня Військово-морського флоту Росії відбувся парад кораблів Чорноморського флоту РФ.

Спікер Держдуми Борис Гризлов разом з командувачем ЧФ РФ віце-адміралом Володимиром Корольовим на катері обійшли стрій кораблів та привітали моряків зі святом. Крім них, у святкуванні дня Флоту взяли участь мер Москви Юрій Лужков.

У святкуванні крім російських кораблів взяв участь і флагман українських Військово-морських сил фрегат "Гетьман Сагайдачний".

Після цього відбулося військово-спортивне свято. Зокрема, відбулося проходження кораблів з державними прапорами РФ і України, військово-морськими прапорами Радянського Союзу.

Глядачам продемонстрували можливості тральних сил зі знищення мінних загороджень противника, можливості протичовнової зброї. У програмі також був "морський бій" з надводними кораблями супротивника, проходження та демонстрація можливостей ракетного катера зі знищення надводних кораблів противника, імітація ракетної атаки.

Крім того, севастопольці стали свідками артилерійського бою тактичної групи ракетних катерів з надводними кораблями противника і продемонстровано придушення протидесантної оборони противника трьома самохідними артустановками.

Особливий інтерес викликала демонстрація висадки морського десанту та рукопашний бій морських піхотинців.

Моряки також продемонстрували порятунок особисто складу і показали можливості допоміжних суден флоту.

В ході свята також було показано театральна вистава "Нептун-2010", вихід на причал "33 богатирів".

У морському параді та військово-спортивному святі взяли участь 22 бойових корабля, 9 допоміжних суден, понад 20 катерів, близько 20 одиниць бойової техніки.

Всього в показових виступах та параді брали участь близько 5 тисяч чоловік особового складу ЧФ РФ.

Севастопольці і гості міста також могли відвідати кораблі російського флоту і послухати виступи російських та українських естрадних співаків на площі Нахімова.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «В Криму відбувся парад ЧФ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі