вівторок, 24 липня 2007 17:05

В Криму комуністи протестують проти визнання Голодомору в Україні актом геноциду

Кримські комуністи у вівторок провели на площі Леніна в Сімферополі акцію протесту проти визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні актом геноциду українців.

"Всі заходи в Україні, що ініціюються президентом Віктором Ющенком, пов"язані з 75-річчям так званого "голодомору", насправді не виходять з історичної правди, а є політичними спекуляціями по спецзамовленню США", - цитує виступ першого секретаря Сімферопольського міськкому Комуністичної партії України Володимира Лисенко прес-служба Кримського рескому КПУ.

За його словами, "вище українське керівництво сьогодні нахабно перекручує історичні факти з метою вбити клин між українцями і росіянами, бо саме на Москву указують як на головну винуватицю нібито спеціально організованого голоду в Україні".

Прес-служба рескому КПУ відзначає, що "насправді, і це підтверджується документами, в Радянському Союзі в той період голод лютував через важкі кліматичні умови, причому, не тільки в Україні, але і в Поволжі, Казахстані". "Підтвердженням є одне з документальних свідоцтв того часу: постановою Раднаркому СРСР Україні була надана допомога - виділено 16 млн. пудів зерна посівного фонду для харчування людей. Якби це був, як зараз стверджують представники оранжевої влади, так званий "геноцид", то тоді навіщо радянській владі потрібно було піклуватися про голодуючих українців і ухвалювати подібні рішення?", - вважає Лисенко.

Він відзначив, що "якщо говорити про геноцид, то тоді потрібно згадати про сьогоднішній час". "Антилюдська політика державної влади привела до того, що за роки незалежності населення України скоротилося на 5 мільйонів. Народ України фактично вимирає. А оранжеві намагаються відвернути від сучасної катастрофи увагу шляхом сумнівних політичних ігор, перебріхування історії", - сказав Лисенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «В Криму комуністи протестують проти визнання Голодомору в Україні актом геноциду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі