Ексклюзиви
пʼятниця, 17 жовтня 2008 08:52

В Криму через помилки медиків підліток став інвалідом

Джанкойська міжрайонна прокуратура (Крим) розслідує дії медиків місцевої центральної районної лікарні, через помилки яких підліток став інвалідом.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Криму, дії лікарів кваліфіковано за ч.2 ст.140 Кримінального кодексу України - неналежне виконання професійних обов`язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього.

"З 2003 року лікарі на різних етапах надання допомоги підліткові, бачивши прогресуючу патологію, не вживали необхідних заходів для боротьби з нею. В результаті неповнолітній став інвалідом", йдеться в повідомленні. За даним фактом ведеться слідство.

Цього року під час перевірок дотримання законодавства про медицину органами прокуратури Криму порушено 15 кримінальних справ. У трьох випадках бездіяльність лікарів коштувала кримчанам життя.

На виявлені порушення законодавства про медицину прокуратурою внесено 54 документи реагування, за наслідками розгляду яких до 172 посадовців застосовано дисциплінарні й адміністративні заходи, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Криму через помилки медиків підліток став інвалідом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути