понеділок, 21 квітня 2008 14:11

В Києві з"явилася лялька Гітлера із запасною "доброю головою" (ФОТО)

 

На прилавках супермаркетів Києва з"явився новий товар - сорокасантиметрова лялька вождя Третього Рейху Адольфа Гітлера. Подібно до ляльки Барбі, фюрера можна роздягнути, надіти ордени, окуляри а-ля Джон Леннон, і навіть змінити голову, помінявши засновникові нацизму настрій. При цьому варто відзначити, що закони України забороняють пропаганду фашизму.

Насправді Гітлером в Україні торгують давно. Це зрозуміло: він залишив великий слід на різних артефактах свого часу, якими захоплюються колекціонери до цього дня. Окрім цього нащадки отримали ще і ідеологічну спадщину у вигляді книжки Mein Kampf, яку ще не так давно можна було практично легально купити на книжкових лотках біля Майдану Незалежності. Але це все продукт історичний.

Сучасні ділки пішли далі. Сьогодні лялька вождя світового фашизму одягнена в довгий світло-коричневий плащ, з-під якого видніється кітель військового мундира. Високі чоботи галіфе. Суворе обличчя. Напіввідкритий рот. На перший погляд, скульптурний портрет, що відобразив фюрера після зустрічі з партійним активом. Трохи стомлений, але ще повний сил і натхнення, як вважає "Зеркало недели".

Коштує така лялька, за словами продавщиці, "недорого" - тисяча двісті гривень. "Але це ще не все. До Гітлера додається додаткова голова з добрішим виразом обличчя, а також змінний одяг, нагороди і темні окуляри", - говорить продавщиця. Окуляри чомусь круглі, в стилі пацифіста Джона Леннона.

Розташовані запасні деталі в упакованій тарі у вигляді двостулкового чорного під мармур надгробка із золотою готичним написом: 1889-1945.

Таким чином, лялька зроблена аналогічно американської мрії дівчаток ляльки Барбі, для якої після збільшеня на неї попиту створили цілий світ, - у вигляді будиночків, автомобілів і інших лялькових атрибутів.

За словами продавщиці, лялька вироблена в Тайвані. Не виключено, що у разі виникнення ажіотажу навколо ляльки фюрера, виробники підуть далі і створять лялькову атрибутику Третього Рейху - інтер"єри рейхканцелярії, іграшковий концтабір, Бухенвальд або Освенцім з колючим дротом, бараками і діючими моделями газових камер і крематоріїв.

Зараз ви читаєте новину «В Києві з"явилася лялька Гітлера із запасною "доброю головою" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі