середа, 24 вересня 2008 20:50

В Києві відкрився фестиваль "Віртуози планети"

З 24 по 26 вересня в Національній філармонії України пройде ІІІ міжнародний фестиваль "Віртуози планети".

Перед глядачами виступлять вісім переможців міжнародних конкурсів з Венесуели, Росії, України, Франції, Чехії і Японії у супроводі Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України і Симфонічного оркестру Національної філармонії України. Учасники фестивалю виконають класичні твори Людвіга Ван Бетховена, Рафаеля Гиндеміта, Едварда Елгара, Альберта Цабеля, Франсиса Пуленка, Дмитра Шостаковича і Анрі Томазі.

Фестиваль традиційно відбувається під егідою Міністерства культури і туризму України і за підтримки Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо, що ідея організації і проведення фестивалю "Віртуози планети" належить Міжнародному конкурсу молодих піаністів пам"яті Владимира Горовіца. Перший фестиваль, присвячений 50-літтю Всесвітньої федерації міжнародних музичних конкурсів, відбувся 14-16 вересня 2006 року на сценах Національної філармонії України і Національної опери України.

Нагадаємо, що нещодавно у Львові пройшов всеукраїнський відбірковий конкурс вокалістів "Марія Каллас. Гран-прі", переможці якого поїдуть на міжнародний конкурс до Греції. Почесним головою організаційного комітету з проведення конкурсу став Валерій Цибух, посол України в Греції. Почесним гостем заходу став посол Греції в Україні Харіс Дімітріу.

А в кінці серпня у Севастополі пройшов ІІ Міжнародний музичний конкурс "Пісні моря-2008". В конкурсі брали участь представники 14 країн, у тому числі Німеччини, Швеції та США, тоді як рік тому географія конкурсантів обмежувалася 6 країнами, повідомляє NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «В Києві відкрився фестиваль "Віртуози планети"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі