субота, 21 червня 2008 21:05

В Києві блискавка вбила чоловіка, ще 7 людей отримали травми

Сьогодні в Оболонському районі Києва від удару блискавки постраждали вісім людей, один чоловік помер, повідомляє прес-служба Міністерства з надзвичайних ситуацій України.

О 13:51 надійшло повідомлення про те, що біля Міністерського озера блискавка вдарила в чоловіка приблизно 40 років, який загинув, і в жінку 31 року, яку з травмами середньої тяжкості шпиталізували до лікарні.

Пізніше, в 14:10 від удару блискавки постраждало ще шість людей. Вони самі звернулися за медичною допомогою.

Вчора 11 людей постраждали від блискавки в Криму. Опівдні 20 червня в Білогірському районі Криму блискавка вдарила в тополю поруч із автобусною зупинкою. Вісім людей у стані середньої тяжкості каретами "швидкої допомоги" було доправлено до реанімації. Ще три людини було оглянуто медиками, їхньому життю ніщо не загрожує.

У зв"язку з інцидентами під час частих літніх гроз, рятувальники МНС радять, як вберегтися від блискавки.

На вулиці варто уникати дерев, які стоять окремо; не торкатися металевих предметів, а також переконатися, що вони розташовані не ближче 5 метрів від вас. Рятувальники радять також сісти навпочіпки, поставити ноги разом і обхопити їх руками (вочевидь, якщо є пряма загроза удару блискавки - ред.)

На стадіоні варто відійти подалі від прапорів, стовпів, прибрати парасольки. У горах триматися подалі від вершин, не торкатися мокрих скель.

Оскільки удар блискавки у воду може бути смертельним на відстані 100 м, варто також триматися подалі від води; на судні піти з палуби.

Рятувальники МНС також не радять бігати під час грози, оскільки спітніла шкіра і швидкий рух "притягують" блискавку.

Навіть якщо блискавка застала вас вдома, і в цьому випадку ви не застраховані від небезпеки. Вимкніть радіо та телевізор, не користуйтеся електроприладами і телефоном; не створюйте протяг; переконаєтеся, що будинок захищений громовідводом, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «В Києві блискавка вбила чоловіка, ще 7 людей отримали травми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі