понеділок, 21 грудня 2009 15:03

В Китаї відкрили гей-бар за державні кошти

В Китаї відкрили гей-бар за державні кошти

У місті Далі китайської провінції Юньнань відкрився гей-бар, що частково фінансується з державного бюджету. Приводом для уваги влади до секс-меншин Далі стало те, що місто увійшло до десятки найблагополучніших в країні із захворюваності на СНІД.

Передбачається, що бар повинен стати місцем зустрічей гомосексуалістів, де вони зможуть безкоштовно отримати психологічну і медичну допомогу. Крім того, в барі будуть понижені ціни на пиво і безалкогольні напої. Їхня вартість буде нижча, ніж в навколишніх закладах, що, на думку авторів ідеї, дозволить привернути в бар малозабезпечених геїв з сільської місцевості.

Підприємство є некомерційним. Кошти для його роботи також нададуть міський департамент охорони здоров"я і дві неурядові організації.

Наголошується, що відкриття бару, спочатку заплановане на 1 грудня, було перенесене через те, що члени місцевої гей-общини хотіли уникнути розголосу. На відкритті закладу добровольці роздавали гостям презервативи.

До 2001 року в Китаї гомосексуалізм зараховували до психічних захворювань. Лише кілька років тому влада країни визнала існування цього явища і почала вживати заходи із захисту секс-меншин від дискримінації. Проте, в багатьох сільських районах Китаю ставлення населення до гомосексуалістів залишається нетерпимим, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Китаї відкрили гей-бар за державні кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі