середа, 25 червня 2008 12:29

В Китаї розробили новий надзвуковий учбовий винищувач

В Китаї розробили новий учбово-тренувальний літак L15-03, двигуни якого оснащені турбінами останнього покоління і системами повного автономного цифрового контролера двигуна.

Випробування літака успішно пройшли минулого місяця. Літак, розроблений промисловою корпорацією Hongdu, базується в Нанчані (провінція Цзянси). За словами головного інженера проекту Чжан Хуна, дана розробка відрізняється від попередніх модернізованими властивостями двигуна, зокрема, встановлена система повного автономного електро-цифрового контролера двигуна, а також підвищеним ступенем надійності.

Відмінна риса конструкції нового літака - аерокосмодинамічна форма третього покоління винищувачів, що дозволяє літаку вмить реагувати на прискорення або гальмування зміною площини орієнтації носа літака.

Як очікується, масове виробництво літака, призначеного для підготовки пілотів-винищувачів, почнеться в найближчі два-три роки, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В Китаї розробили новий надзвуковий учбовий винищувач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі