середа, 05 березня 2008 18:28

В Китаї поліцейські застрелили китайця, який захопив заручників

Китайська поліція застрелила зловмисника, що узяв в заручники 10 австралійських туристів; ніхто з полонених не постраждав.

Автобус з туристами і гідом-перекладачем був захоплений китайським громадянином Ся Тао в місті Сіань на північному заході країни.

Пізніше він звільнив частину заручників, але відмовився здатися поліції, і після декількох годин переговорів був застрелений.

Сіань - одне з найпопулярніших туристичних місць в Китаї. Там розташований знаменитий музей, головним експонатом якого є "теракотова армія" - стародавні глиняні статуї імператорських воїнів в повний зріст.

Все почалося о 10 годині ранку за місцевим часом (2 година ночі по Гринвічу), коли недалеко від центральної площі міста в туристичний автобус підсіла людина з вибухівкою.

Незабаром дев"ять з 10 захоплених туристів були відпущені. Утримуючи 48-річну жінку, Тао зажадав надати йому інший транспорт. Поліція погодилася з цією вимогою і почала переговори.

Як повідомляє агентство Сіньхуа, після декількох невдалих спроб знайти компроміс, поліцейські вирішили відкрити вогонь, внаслідок чого Ся Тао був убитий.

Офіційний представник австралійського посольства в Пекіні повідомив, що остання жінка, яка залишалася в заручниках, не постраждала.

Інциденти, подібні цьому, для Китаю велика рідкість.

У серпні в Китаї чекають наплив іноземних туристів, коли в країні проходитимуть Олімпійські ігри, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «В Китаї поліцейські застрелили китайця, який захопив заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі