вівторок, 26 червня 2007 16:22

В Китаї побудують готель з підводними номерами

Недалеко від Шанхаю в колишньому кар"єрі завглибшки 100 метрів буде побудований екологічний готель Songjiang на 400 мешканців. Площа зеленого даху готелю, на якому посадять траву і дерева, складе близько 3,5 тисяч квадратних метрів. Під нею розмістяться ресторани, кафе і спортивний центр.

Велику роль в дизайні нового готелю гратиме вода. У будівлі передбачені підводні зони для мешканців, акваріуми і водоспади. Використовуючи геотермальну енергію, готель зможе отримувати електрику, а також опалювати приміщення.

Архітектор проекту, фірма Atkins, також є проектувальником Всесвітнього торгового центру Бахрейна, дві башти якого обладнано трьома гігантськими пропелерами для отримання електроенергії. Очікується, що за рік вони забезпечать до 15 відсотків енерговитрат комплексу, виробивши від 1,1 до 1,3 гігаватт-годин.

Це не перший проект екологічного готелю в світі. Як повідомлялося раніше, в Німеччині кемпінг Das Parkhotel надає мешканцям номери, облаштовані всередині відпрацьованих бетонних труб. Плата за мешкання стягується за принципом "плати, скільки хочеш" (pay as you wish), повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Китаї побудують готель з підводними номерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі