пʼятниця, 30 травня 2008 10:15

В Канаді пожежники борються з сильними лісовими пожежами

Більше 1600 людей в канадській провінції Манітоба вимушені були тимчасово покинути в четвер свої будинки через сильні лісові пожежі. Близько тисячі жителів евакуювалася з північного берега озера Вінніпег, ще близько 500 - з населеного пункту Шеррідон.

За оцінкою керівника організації з надзвичайних ситуацій в провінції Чака Сандерсона, найбільш небезпечна ситуація склалася в районі Шеррідон, де вогонь наблизився до селища на 6 км.

"Стрімке розповсюдження вогню викликане сталою в цих районах жаркою сухою погодою, - відзначив представник протипожежної служби провінції Том Мірус. - Дощів давно не було, ліс стоїть сухим і небезпека виникнення пожеж коливається від високої до вкрай високої".

На території Манітоби з початку нинішнього року зареєстровано близько 150 лісових пожеж, приблизно 30 з них до цих пір не погашені. Боротьбу з вогнем ведуть 300 пожежників. Їм на допомогу перекинуто 17 вертольотів і 8 літаків, оснащених системою пожежогасіння з повітря. На думку представників влади Манітоби всі лісові пожежі на території провінції викликані необережним поводженням з вогнем, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «В Канаді пожежники борються з сильними лісовими пожежами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі