четвер, 05 лютого 2009 13:53

В ізраїльського посла в Швеції кинули черевиком

Стокгольмська поліція заарештувала двох людей, що кинули черевик і дві книги в посла Ізраїля в Швеції, повідомляє The Telegraph.

Інцидент стався під час виступу посла Бенні Дагу в міському університеті. Коли Дага розповідав аудиторії з 50 людей про майбутні вибори в Ізраїлі, один із слухачів запустив у нього черевики, а інший кинув дві книги. Жоден з предметів не потрапив у посла. Лекція після інциденту продовжилася.

Вираження протесту за допомогою кидания черевика стало популярним явищем


Пізніше Дага запевнив, що ця подія ніяк не вплине на роботу ізраїльського посольства в Швеції.

За словами колишнього ізраїльського посла в Швеції Цві Мацеля за весь час свого перебування на посаді з 2002 по 2004 рік йому довелося тільки один раз зіткнутися з публічною формою антисемітизму. У 2004 році Ізраїль висловив владі Швеції претензію у зв"язку з виставкою в Стокгольмському музеї, де експонувалася інсталяція, яка, на думку Ізраїлю, прославляла палестинських смертників.

Вираження протесту за допомогою кидания черевика стало популярним явищем після інциденту 14 грудня 2008 року в Багдаді, коли іракський журналіст Мунтазер аль-Зайди кинув свої черевики в президента США Джорджа Буша.
Зараз ви читаєте новину «В ізраїльського посла в Швеції кинули черевиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі