понеділок, 21 квітня 2008 16:56

В Ізраїлі стартував проект пам"яті жертв Голодомору

В Ізраїлі стартував міжнародний художній проект "Україна пам"ятає - світ визнає", присвячений пам"яті жертв Голодомору 1932-33 років.

"Голодомор та Голокост є дуже близькими темами", - заявив на спеціальній прес-конференції у Тель-Авіві міністр культури України Василь Вовкун, пояснюючи чому меморіальний проект українського уряду розпочався на безпрецедентно високому рівні саме в Ізраїлі.

Очікується, що пам"ятні заходи, що триватимуть до листопада, охоплять ще 15 країн. Проте, питання щодо проведення реквієму у Росії залишається поки відкритим.

В Ізраїлі ж центральною подією жалобних заходів став концерт-реквієм на сцені єрусалимського театру. Еталон хорового виконання - національна академічна капелла "Думка" у супроводі Державного симфонічного оркестру ізраїльського Управління телерадіомовлення, виконали "Панахиду за померлими з голоду" композитора Євгена Станковича на слова Дмитра Павличка.

У коментарі "Німецькій хвилі" секретар українського посольства Максим Осаволюк зазначив, що: "Мета цього проекту – донести ізраїльській громадськості правду про Голодомор. І, звісно, ми продовжуватимемо працювати з метою офіційного визнання Ізраїлем Голодомору – геноцидом українського народу", - сказав Осаволюк, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі стартував проект пам"яті жертв Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі