вівторок, 10 лютого 2009 08:51

В Ізраїлі проходять парламентські вибори

В Ізраїлі проходять парламентські вибори
В Ізраїлі почалося голосування на парламентських виборах, за підсумками яких буде сформований новий кабінет міністрів країни.

Виборчі дільниці, які відкрилися в 07:00 за місцевим часом (07:00 за Києвом), будуть працювати до 22:00 за місцевим часом. У виборах зможуть взяти участь близько 5,3 мільйона ізраїльтян, що володіють правом голосу.

Вибори проходять за партійними списками. Партії, які отримали не менше 2 відсотків голосів, отримують право взяти участь у розподілі 120 депутатських мандатів.

Жодна з партій не зможе самостійно формувати уряд

Основна боротьба, за прогнозами політологів, розгорнеться між партіями "Лікуд", що очолена колишнім прем"єр-міністром Беньяміном Нетаніагу, і "Кадіма", на чолі якої стоїть Ципі Лівні - виконуюча обов"язки голови МЗС Ізраїлю, повідомляє Лента.ру.

За даними опитувань громадської думки, проведених напередодні виборів, "Лікуд" випереджав "Кадіма", що мав більшість місць в парламенті попереднього скликання. Однак жодна з цих партій не може розраховувати на 61 мандат в парламенті і не зможе самостійно формувати уряд.

Третє місце опитування громадської думки віддають партії Авігдор Ліберман "Наш дім - Ізраїль", орієнтованої на вихідців з країн колишнього СРСР. Головний коаліційний партнер "Кадіма", Партія Праці, або "Авода", на чолі з міністром оборони Ехудом Бараком, претендує на четверте місце.
Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі проходять парламентські вибори ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі