неділя, 22 квітня 2007 16:39

В Івано-Франківській області шукатимуть тіло стародавньої людини

Польські і українські наукові експедиції поблизу села Старуня Богородчанського району Івано- Франківщини сподіваються знайти забальзамоване тіло стародавньої людини, - кроманьйонця.

Про це повідомив директор Інституту екологічної безпеки і природних ресурсів Івано-Франківського національного університету нафти і газу професор Олег Адаменко.

За даними учених, кроманьйонці жили близько 1 млн років тому. Як сказав професор, 100 років тому в одній з печер біля села Старуня робочі знайшли останки мамонта і волохатого носорога, які добре збереглися.

За словами Адаменка, нинішні дослідження ізотопного складу нафти і газу в цьому районі показують, що на глибинах до 20 м тут дотепер знаходиться дуже високе скупчення органіки. Учені допускають, що в озокериті можна знайти ще туші волохатих носорогів, мамонтів, а можливо, навіть тіло первісного мисливця кроманьйонця.

Якщо ученим вдасться знайти тіло такої людини, це буде найбільша сенсація нинішнього століття. У 2007 році в Старуні працюватимуть три наукові експедиції, повідомив професор.

Село Старуня відомо ще і тим, що тут є діючий вулкан, пише Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківській області шукатимуть тіло стародавньої людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі