середа, 13 червня 2007 12:41

В Італії вбито "хрещеного батька" мафії

На Сицилії, в місті Палермо, застрелений один з босів мафії "Коза ностра", який знаходився під спостереженням поліції й погодився співробітничати з властями, повідомили в середу представники правоохоронних органів.

За їх словами, найманці розстріляли Ніколо Інгарао на площі Ноче.

Свого часу цей мафіозі був заарештований за рекет.

У Італії діють чотири основні злочинні клани. Це сицилійська "Коза ностра", калабрійська "Ндрангета", сардінська "Сакра корона унита", яка спеціалізується на викраданні людей, і неаполітанська "Каморра".

Проблема мафії в Італії - це не тільки кримінальна і політична проблема. В першу чергу це соціальна проблема, оскільки на півдні Апеннінського півострова майже половина населення не має постійної роботи, особливо молодь. І багатьом виживати допомагає саме мафія, пропонуючи, хай брудну, але роботу. Наприклад, розповсюдження наркотиків. Тому, наприклад, в Неаполі майже після кожної великої облави на мафіозі, на вулиці виходять розлючені жінки - дружини і матері заарештованих, які намагаються силою відбити у поліції своїх родичів. Часто після подібних сутичок полісмени потрапляють із серйозними травмами в лікарні, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Італії вбито "хрещеного батька" мафії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі