понеділок, 28 січня 2008 11:30

В Італії розпочався Венеційський карнавал

Цього року карнавал у Венеції, що отримав назву Sensation, присвячений п"яти відчуттям людського сприйняття: зору, нюху, дотику, слуху і смаку, які втілюватимуть п"ять із шести сестрієрів (районів міста). "Шосте відчуття" втілюватиме площа Святого Марка.

Десятки тисяч туристів, вбравшись у традиційні венеційські маски і строкаті костюми, вийшли на вулиці міста на лагуні, щоб відзначити це свято. Влада Венеції цього року довірила організацію свята Марко Балічу, відомому своїми постановками на Зимових олімпійських іграх у Туріні.

За документальними відомостям, Венеційському карнавалу близько тисячі років. У середньовічній Венеції карнавал був значно довшим, ніж зараз. Закінчувався він, як і нині, в Попільну середу, перед Великим постом, але починався наприкінці грудня, а маски дозволялося носити аж від 1 жовтня, нагадує NEWSru Подорожі.

У наші дні щороку понад півмільйона шанувальників карнавалу приїжджають до Венеції для того, щоб побачити все на власні очі, щоб насолодитися феєричною атмосферою карнавалів минулих століть, долучитися до веселої вуличної ходи та взяти участь у костюмованих виставах.

На дванадцять днів вулиці, канали і мости старовинного міста перетворюються на декорації одного з найграндіозніших карнавалів у світі. Венеційський карнавал охоплює все місто: різноколірний святковий натовп заповнює вузькі вулиці й просторі площі міста, де розгортаються театралізовані дійства і вистави, влаштовуються феєрверки й галасливі народні гуляння.

На вулиці Венеції виходять городяни в костюмах всесвітньо відомих італійських персонажів Commedia dell"Arte : Арлекіно, П"єрро, Панталоне і багато інших. Вулиці заповнюють фокусники, жонглери, міми, акробати. Влаштувати виставу може будь-яка людина, охоча продемонструвати свої таланти.

Торговці викладають на прилавки гори масок, карнавальних костюмів, плащів і ковпаків, щоб кожен охочий зміг стати повноправним учасником барвистого свята, але багато хто вважає за краще створювати свої власні унікальні шедеври. Порядок проведення карнавалу залишився таким самим, яким був у середні віки, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «В Італії розпочався Венеційський карнавал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі