вівторок, 31 липня 2007 12:29

В Італії помер режисер Мікеланджело Антоніоні (ФОТО)

 

Мікеланджело Антоніоні, один з найвидатніших післявоєнних режисерів, помер в своєму будинку в Італії у віці 94 років.

Мікеланджело Антоніоні народився 29 вересня 1912 року в провінційній Ферраре (Італія), в сім"ї середнього достатку. У Болоньї він закінчив Вищу школу економіки і комерції, одночасно малював, а також писав критичні статті для місцевої газети.

У 1939 році Антоніноні приїхав до Риму, співробітничав з журналами "Cinema" і "Bianco e nero", вчився режисерській майстерності в кіношколі.

Незабаром він зближувався з молодими режисерами італійського неореалізму, брав участь в створенні сценарію фільму Джузеппе Де Сантіса "Трагічне полювання" (1947), був одним з авторів сюжету картини Федеріко Фелліні "Білий шейх" (1952). Режисерським дебютом Антоніоні сталадокументальная картина "Люди з річки По" (початий в 1943, закінчений в 1947 роках), перший його ігровий фільм - "Хроніка однієї любові" вийшов в 1950 році. Потім він зняв ще декілька картин, що принесли йому популярність - "Пані без камелій", "Подруги", "Крик". Визнання ж і широка популярність прийшли до режисера в 1960-х роках, після фільмів "Пригода", "Ніч", "Затьмарення", "Червона пустеля".

На гребені цього успіху Антоніоні поставив в 1966 році у Великобританії фільм "Блоу-ап" ("Фотозбільшення"), удостоєний головного призу на кінофестивалі в Каннах. Інтерес глядачів і критики викликали його картини "Забріські-пойнт" (1970) і "Професія: репортер" (1975).

Одній з останніх робіт Мікеланджело Антоніоні, названого французькою критикою "поетом відчуження і некомунікабельності", стала стрічка "За хмарами" - чотири драматичні новели, зняті режисером по своїй книзі.


За матеріалами antonioniclub.com.

Зараз ви читаєте новину «В Італії помер режисер Мікеланджело Антоніоні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі