пʼятниця, 25 січня 2008 17:53

В Італії починаються антикризові переговори

Президент Італії Джорджіо Наполітано збере лідерів політичних партій, щоб обговорити кризову ситуацію, що склалася в країні після того, як прем"єр-міністр Романо Проді подав прохання про відставку.

Очікується, що президент або призначить позачергові вибори, або назве людину, яка очолить тимчасовий уряд. Судячи з усього, Наполітано не хоче призначати дострокові вибори, які, як показують дані соцопитувань, виграють праві на чолі з колишнім прем"єром Сильвіо Берлусконі.

Проді погодився на голосування в сенаті про довіру своєму уряду, не дивлячись на рекомендації не робити цього. Перед цим він зустрівся з президентом Італії, який радив Романо Проді відмовитися піднімати питання про довіру в сенаті.

Глава уряду втратив більшість в парламенті після виходу з правлячої лівоцентристської коаліції невеликої партії "Союз демократів за Європу" (УДЕУР). Хоча у "євродемократів" були лише три місця в коаліції, вони забезпечували більшості, яка підтримувала Проді, перевагу в два голоси. УДЕУР покинула коаліцію, пославшись на недостатню підтримку з боку союзників свого лідера - колишнього міністра юстиції КлементіМастелла, якого звинуватили в корупції.

Прем"єр-міністр Італії, який подав у відставку, поки залишається виконуючим обов"язки глави уряду. Нинішній лівоцентристський уряд перебуває при владі в Італії більше ніж півтора року.

Нагадаємо, вчора верхня палата парламенту Італії проголосувала проти вотуму довіри уряду Романо Проді. "Проти" проголосував 161 сенатор, "за" - 156. У голосуванні не взяв участь довічний сенатор Джуліо Андреотті, що обіцяв раніше підтримати Проді, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «В Італії починаються антикризові переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі