середа, 13 лютого 2008 10:54

В Італії партія противників абортів сподівається пройти до парламенту

В Італії створена нова партія - Про-Віта, яка має на меті добитися заборони абортів у країні. Заснував її впливовий журналіст Джуліано Феррара, який в грудні виступив з пропозицією ввести мораторій на аборти. "Я створив партію проти абортів, - говорить Феррара, - так, на захист життя, тому що я вважаю, що це занадто - мільярд абортів за останні 30 років, це дійсно неприпустимо".

За оцінками спостерігачів, за нову партію можуть проголосувати 4% виборців, а її створення ризикує внести розкол як у таборі правоцентристів, так і в лавах лівоцентристів. Говорить Росі Бінді, член Демократичної партії: "Я завжди послідовно виступала на захист материнства і життя з найперших хвилин, і саме тому мені б не хотілося, аби такими речами маніпулювали в ході виборчої кампанії".

Закон, що дозволяє аборти на термінах до 3 місяців, був прийнятий в Італії  1978 року.

Останніми роками в цій традиційно католицькій країні активізували свою діяльність противники абортів, і ця тема стала однією з ключових у ході виборної кампанії. Найбільш послідовно право на аборт відстоюють лівоцентристи.

Вибори в Італії пройдуть 13 квітня, повідомляє  EuroNews.
Зараз ви читаєте новину «В Італії партія противників абортів сподівається пройти до парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі