субота, 12 квітня 2008 16:23

В Італії отруїлися 50 постояльців будинку для літніх людей, один помер

50 літніх постояльців будинку для старих в італійському місті Трієст, на північному заході країни, звернулися сьогодні за медичною допомогою з ознаками гострого харчового отруєння. Один з них був шпиталізований і помер у лікарні.

Зараз до лікарні доправлено ще чотирьох пацієнтів, решті 40 надана допомога на місці силами санітарів і лікарів медпункту.

Йдеться про цілком благопристойну муніципальну установу "Будинок відпочинку "Бертолі". Поліція опечатала приміщення кухонного блоку і взяла зразки їжі для аналізів. Йде слідство.

Нагадаємо, що нещодавно розгорівся скандал після виявлення в італійському сирі моцарелла діоксину. Країни Євросоюзу і Азії оповістили заборону на ввезення моцарелли.

На думку експертів, причиною появи діоксину в молоці стало те, що пасовища тварин опинилися в заражених зонах через проблеми з вивозом сміття: в Італії склалася катастрофічна ситуація з вивозом і переробкою відходів.

Проблему пов"язують з діяльністю неаполітанської мафії (Каморри), яка активно заробляє на нелегальній утилізації відходів і зацікавлена в тому, щоб "сміттєва проблема" не вирішувалася, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «В Італії отруїлися 50 постояльців будинку для літніх людей, один помер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі