вівторок, 18 січня 2011 18:59

В Італії на 200 тисяч українських заробітчан видали 1 800 дозволів

В Італії на 200 тисяч українських заробітчан видали 1 800 дозволів

Італія виділила в 2011 році для українських трудових мігрантів 1800 дозволів на роботу. Всього передбачено 100 тисяч дозволів для громадян ЄС.

"Україні вперше потрапила до цього списку. Раніше Італія видавала квоти тим країнам, з якими уклала двосторонні угоди. Україна поки не підписала таку угоду, але італійська сторона вирішила включити в список і нас. Швидше за все, для того, щоб легалізувати заробітчан, які вже перебувають у країні", - розповіли в посольстві України в Італії, пише Сегодня.

За неофіційними даними, в країні працюють близько 200 тисяч українців, але легально дуже мало. У кожному випадку запит про легалізацію розглядався індивідуально. Тепер же 1800 осіб гарантовано зможуть офіційно працювати в Італії.

Для того, щоб українцеві отримати один з виділених 1800 дозволів, його італійський роботодавець з 17 січня і до кінця місяця повинен зареєструватися на сайті МВС своєї країни і заповнити там форму-бланк. 31 січня з 8 ранку готовий запит можна буде відправити на цьому ж сайті.

Як кажуть у посольстві, відлік йде на хвилини, більше шансів у тих, хто відправить заявку з самого ранку. Якщо прохання задовольнять, його передають у ту країну, з якої повинен приїхати заробітчанин. Тому тим нашим нелегалам, які вже в Італії, доведеться повернутися в Україну за документом.

Також для українців є ще один шанс оформитися легально - якщо будуть працювати доглядальницею і хатньою робітницею. Їх не врахували у квотах.

"Це особлива категорія працівників, у яких Італія дуже зацікавлена. Їм будуть видавати легальні дозволи у міру попиту. Запити по домробітницях почнуть розглядати 2 лютого", - кажуть у посольстві.

Україна отримала середню кількість квот, приміром, Туніс також отримав близько 2 тис. На Марокко і Єгипет розподілили близько 4,5 тис.

Зараз ви читаєте новину «В Італії на 200 тисяч українських заробітчан видали 1 800 дозволів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі