середа, 07 жовтня 2009 16:51

В Італії можуть заборонити носіння паранджі

В Італії можуть заборонити носіння паранджі
Друга за значенням правляча партія Італії Ліга Півночі пропонує законодавчо заборонити носіння паранджі на Апеннінах. Парламентарії Ліги Півночі підготували законопроект, покликаний змінити закон 1975 Про захист громадського правопорядку та ідентифікації людей, в якому йдеться про заборону на "невмотивоване" використання касок та інших речей, які змогли б ускладнити можливість впізнати людину.

Як повідомляє агентство АНСА, представники італійської партії пропонують додати до списку речей, які заважають "впізнанню людини" і тому їх не можна носити на публіці, "одяг, що надягають з релігійних міркувань". Тобто, паранджу.

"Ми не расисти і не маємо нічого проти мусульман, але закон повинен бути однаковим для всіх", заявив представник Ліги Півночі. Депутати партії заявляють також, що Коран нічого не говорить про носіння паранджі: "Ми лише хочемо внести ясність для того, щоб всі були впізнавані в громадських місцях".

Документ, підготовлений Лігою Півночі, не змінює санкцій, які передбачаються законом 1975 за носіння одягу, що заважає ідентифікації людини: арешт терміном від одного до двох років і штраф від тисячі до двох тисяч євро.

Проти поправок виступила італійська опозиція, яка вважає, що пропозиції "обмежують релігійну свободу, а заклики до дотримання правопорядку - абсолютно надумані".

Нагадаємо, в червні президент Франції Ніколя Саркозі, виступаючи перед французькими парламентаріями, заявив, що паранджа принижує гідність жінок і "робить їх підневільними". Крім того, він підтримав ідею створення парламентської комісії, щоб вирішити, чи варто вводити заборону на публічне носіння паранджі, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «В Італії можуть заборонити носіння паранджі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі