середа, 13 лютого 2008 09:46

В Італії до довічного ув"язнення засуджений колишній майор вермахту

Військовий трибунал італійського міста Спеція (область Лігурія), після 9-годинного засідання суддів в дорадчій кімнаті, засудив у вівторок увечері колишнього майора німецького вермахту Ганса Дітріха Міхельсена до довічного тюремного ув"язнення.

Він визнаний винним у "особливо жорсткому поводженні та вбивстві мирних жителів, з урахуванням безлічі обтяжливих обставин". Міхельсен звинувачувався в розправі в печерах Гротта Маона, в передмісті міста Монтекатини-Терме, 11 серпня 1944 р., над чотирма італійськими громадянами, яких підозрювали в симпатіях до партизанів у період окупації гітлерівцями Центральної та Північної Італії в кінці Другої світової війни.

Голова трибуналу Палацці, цивільний суддя Казалена і військовий суддя Імбріані погодилися таким чином із доводами військового прокурора Марко де Паоліса.

Представники ряду антифашистських асоціацій висловили підтримку цьому вироку, підтверджуючому принцип, що "злочини проти людства не мають терміну давності", передає ИТАР-ТАСС.
Зараз ви читаєте новину «В Італії до довічного ув"язнення засуджений колишній майор вермахту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі