Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 11:26

В італійській клініці робили операції без підстав: 5 смертей

В італійській клініці робили операції без підстав: 5 смертей
Вбивство і нанесення тілесних ушкоджень - за такими статтями можуть бути пред"явлені звинувачення 14 лікарям італійської клініки Санта-Ріта та її власникові. Зараз вони під арештом. З метою наживи лікарі безпідставно відправляли своїх пацієнтів на операції. П"ять людей в результаті такого втручання загинули. Не виключено, що ще 20 смертельних випадків пов"язано з такого роду злочинами.

"З тієї самої операції я не почувався краще. Ніколи, - говорить колишній пацієнт клініки, - А потім мені подзвонили з поліції і запитали, чи був я прооперований? Я сказав, що так. Справа в тому, що вам не повинні були робити операцію, пояснили мені, оскільки ви і самі одужували".

"Мене оперували тричі. І ось вже півтора роки як я шкутильгаю. Мені дали тут виписку зі звітом. Але тільки одного разу." На питання журналіста, "ви хочете сказати, що платили по чорному", жінка відповіла, - так, саме так і було."

Є припущення, що одній немолодій пацієнтці, яка вже помирала від раку грудей, за декілька днів до смерті видалили легеню. А 21-річній дівчині зробили мастектомію. Все з однією метою - отримати гроші від державної страховки. "Велика частина персоналу ні в чому не винна, - говорить одна з медсестер, - але тепер ми можемо втратити роботу.

За даними поліції, в медкартках 88 пацієнтів, аргументи для проведення операцій не відповідали реальному стану хворих на момент втручання. Слідчі вважають, що на злочинних операціях клініка заробила два з половиною мільйони євро, повідомляє Euronews.

Зараз ви читаєте новину «В італійській клініці робили операції без підстав: 5 смертей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути